asd

VM kollen : Brasilien och Kakà

[ onsdag 23 juni 2010 | Yorum yap... ]

En oerhört märklig situation såg till att Kakà blev utvisad, då han fick sitt andra gula kort i matchen. En tråkig avslutning på matchen där Reals näst-dyraste nyförvärv var högst delaktig i Brasiliens vinst, vilket innebar att dem nu är vidare till 8-dels final.

Han var den spelare, under första halvlek, som helt klart var en av de bästa i offensiven। Robinho som var mycket bra mot Nordkorea såg man lite mindre av, vilket bara var naturligt då Kaká tog mer plats.

Det första målet kom i den 25:e minuten. Reals VM-brasse höll bra i bollen innan han lyckades lägga den, mellan några försvarare, till Sevillas Luis Fabiono som på ett bestämt, hårt och välplacerat sätt sköt in bollen i nättaket vid den första stolpen.
Både målet och assisten var riktigt snyggt och Brassarnas självförtroende höjdes rejält.

Efter hans fina prestation som ledde till målet kändes det som att det började släppa för Kakà, något som är viktigt om Brasilien vill gå långt i detta VM.

Därefter i resten av halvleken såg Brassarna stabila ut. Höll defensiven riktigt bra, från mittfält till backlinje och Joga Bonito fotbollen = fina fotbollen , fanns även med i det offensiva spelet.

Halvleken slutar med ledning för Kaká och hans Brasilien, men betydligt mer av allt väntade i nästa halvlek.

När den andra halvleken bara var fem minuter gammal, gör Fabiano ett omdiskuterat mål. Han tar med sig bollen med handen vid två tillfällen, men domaren blåser aldrig och han kan skjuta in 2-0 med vänsterfoten. Sedan ser man hur Fabiano och domaren har en liten diskussion när dem springer mot avsparken, en mycket mycket märklig diskussion. Domaren ler och ser ut att fråga Fabiano " Visst var det hands ? " och Fabiano svarar " Vaa , nej nej den kom på bröstet " mycket märkligt som sagt.

I den 62:e, tar sig Kaká förbi Kolo Touré ute på vänsterkanten och slår sedan en boll lite snett bakåt till Elano, som enkelt kan bredsida in bollen i mål. 3-0! Ännu en snygg assist och ett fint avslut av Elano , som gör sitt andra mål i detta VM.

Elfenbenskusten var helt enkelt en stor besvikelse så långt, medan Brasilien övertygar. Trots detta lyckas ivorianerna reducera i den 79:e minuten genom Drogba,som blev fri i straffområdet på ett inlägg och kunde enkelt placera in bollen med huvudet. Reducering till 3-1 och det blev lite, lite, lite liv i matchen.

Brasilien verkar något för avslappnade vid detta tillfälle och elefanterna börjar gå aggressivare till attack, men istället för att skapa chanser är det mest stökigt och grinigt på planen.

Kaká får sitt första gula i en situation där han går in och knuffar en spelare, vilket är ovanligt att se från hans sida. Sedan med bara tre minuter kvar får han sitt andra efter ha armbågat Keita i huvudet..... eller gjorde han verkligen det?

Det som skedde var att Ivorianerna hade under lång tid spelat fult mot bland annat Kakà, som började känna irritation. Ivorianen bröstar upp sig mot Kakà , som i försvar tar upp händerna och trycker till motståndaren lite smått, hans andra gula kort var ett faktum, en otroligt dålig insats av domaren den här kvällen.

Kaká kan därmed inte spela sista gruppspelsmatchen, men det spelar ingen roll då Brasilien redan är vidare. Däremot är det såklart tråkigt att se honom utvisad.

3-1 slutar matchen och Kaká var en stor en anledning till varför man vann. Han gjorde visserligen några misstag då han blev av med bollen vid flera tillfällen, speciellt i början av matchen, men var annars bra och mycket delaktig i anfallen, speciellt med sina två assist och hade dessutom två avslut.

Betyg : 3 / 5