asd

VM kollen : Brasilien och Kakà

[ tisdag 29 juni 2010 | Yorum yap... ]

Brasilien hade inga problem att nå kvartsfinal i VM i Sydafrika efter att ha besegrat Chile med 3-0.

Chilenarna inledde piggt och Dungas lag såg darrigt ut under de första fem minuterna. Den som först avlossade ett skott mot det chilenska målet var Gilberto Silva, av alla människor. Claudio Bravo fick sträcka på sig och rädda ut till hörna.

Allt eftersom tiden gick så åt sig brassarna in i matchen mer och mer. Bland annat skapade man en hel del hörnor. Tio minuter före halvtid var det just en hörna som orsakade det första målet. Maicon slog in bollen i straffområdet där Juan gick upp och nickade in ettan, perfekt placerat och helt omöjlig att plocka för målvakten . Att Juan kunde få en sådan kraft i den nicken var riktigt starkt, med tanke på att han är helt rak i luften utan någon vikt framåt.

Endast tre minuter senare föll 2-0 och Brasilien kontrollerade matchen fullständigt. Robinho fick tag i bollen på en kontring till vänster om offensivt straffområde. Därifrån spelade han in den mot Kaká som i sin tur vrickade bollen till Luís Fabiano i djupled. Denne dribblade av Bravo innan han rullade in tvåan i öppet mål. Fint mål och en fin passning av Kakà, som på 2 matcher nu gjort 3 assist.

Chiles argentinske förbundskapten kände att han behövde göra något och bytte därför ut Mark Gonzalez ( som förövrigt sänkte Real Madrid med Liverpool i CL 2006)och Pablo Contreras och satte in Rodrigo Tello och Jorge Valdivia. Den sistnämnde bidrog till mer fart i anfallsspelet inledningsvis men chilenarna lyckades inte riktigt skapa någon riktigt farlig målchans.

Istället avgjorde brassarna efter en knapp timme. Ramires drev bollen från mittlinjen ända fram till offensivt straffområde. Väl där spelade han fram Robinho som skruvade in 3-0 vid den bortre stolpen. Tre vackra mål och Brasilien gick mot kvartsfinal.

Kakà ,som inte spelade sista matchen i gruppspelet , gjorde en stabil insats men behöver lägga in minst en eller två växlar till för att visa kritikerna att han inte är slut som fotbollsspelare. Han blixtrade till stundtals , som i övriga matcher , men sen försvinner han i stora delar av matchen. Något man sett honom göra i Real Madrid den gångna säsongen. Ska Brasilien gå riktigt långt måste han komma igång ,och det NU!