asd

VM kollen : Argentina och Higuain

[ fredag 18 juni 2010 | Yorum yap... ]

Higuain fick , för andra matchen i rad , starta i Maradonas VM elva. Det var många som höjde ögonbrynen då man såg att Milito inte fick chansen från start , men Maradonas beslut visade sig vara helt korrekt. Higuain stod för en enastående insats och Argentina vann tillslut med hela 4-1. VM:s målrikaste match hittils.

I den 32:e minuten rörde Higuaín vid bollen för tredje gången när han nickade in 2-0 målet, detta efter att Burdisso nickskarvat bollen vidare till honom på ett inlägg från en kort frisparksvariant. 1-0 kom till på en på frispark, där en sydkorean gjorde självmål, olyckligt.

3-1 målet kom till på att Messi först sköt bollen på målvakten, som lämnade retur, och därefter i stolpen så att den gick till en fristående El Pipita, som enkelt kunde rulla in den i öppet mål. Det visar sig dock senare att han stod i offside, vilket är viktigt att tillägga. Detta skedde i minut 76, efter att Sydkorea haft en bra chans att kvittera.

Bara fyra minuter senare fullbordade han sitt hattrick. I den 80:e minuten bjuder Argentina på VM:s snyggaste mål och anfall. För att sammanfatta det hela så chippar Messi bollen till Agüero, som i sin tur chippar den vidare till Higuaín, som nickar in 4-1. Vilket även blir slutresultatet. Därefter byts han ut, direkt efter målfirandet är klart, mot Bolatti.

Men förutom målen hade han ytterligare 4 avslut. Ett av dem var ett hårt inlägg på målvakten i den 40:e minuten, som lämnade en retur, vilket hamnade hos Di Maria. Den blivande Real-spelaren fick iväg ett hårt avslut på mål. Men tyvärr gick den gick lite för nära målvakten som kastade sig ,på ett smått överdrivet sätt, och räddade bollen ut till en hörna.

Higuín fick även iväg ett direktskott från avstånd, i den 69:e minuten, vilket gick hårt längs marken men inte bättre än att målvakten kunde rädda.

Bara någon minut efter att han hade gjort sitt andra mål i matchen, i minut 78, skickade målvakten ut en lång utspark vilken hamnade hos Higuaín, som tog sin i straffområdet och kunde avsluta. Men det var för tamt och målvakten kunde enkelt fånga bollen.

Han hade inte så mycket boll totalt sett i matchen, hade kanske mer i andra än i första. Men det har inte så stor betydelse, då han istället löpte mycket bra utan boll och kom till många avslut. Det är dessutom ingen slump att han är där han är när han gör sina mål, även fast de ser turliga ut. Något som den förre Madrid anfallaren Ruud van Nisterlrooy var mästerlig på.

Ett hattrick är såklart väldigt stort att göra, speciellt i ett VM, och de som tvivlat på honom kan sluta gör det.

En otroligt bra insats av Gonzalo Higuaín och kan han fortsätta så här, vilket är troligt, kommer han vara mycket betydelsefull för Argentina.
En annan spelare som var i full gång var Messi , vilken spelare! Han såg stundtals pigg och liknade den Messi som vi sett honom dem föregående säsongerna i La Liga och Champions League.

Ett minus dock var backlinjen , alldeles för enkla misstag begicks men dem kunde inte utnyttjas av motståndarna, något Maradona får klura ut.

Får Argentina igång Messi-Tevez-Higuain så kommer dem komma riktigt långt i detta VM!

Matchens lirare: Gonzalo Higuain