asd

VM kollen : Brasilien och Kakà

[ onsdag 16 juni 2010 | Yorum yap... ]

Reals spelare har hittills haft det svårt att prestera i VM. Med tanke på Kakás första säsong i Spanien så hade man inte så höga förväntningar på honom inför matchen mot Nordkorea.

Kaká, med nummer 10 på ryggen, hade det svårt i första halvlek då nordkoreanerna eliminerade honom effektivt och imponerade defensivt. Han hade i och för sig en chans efter att ha blivit framspelad av Robinho, men han hann inte få iväg ett avslut då An Yong Hak kom och stal bollen.

För övrigt såg Reals brasse ringrostig ut och vågade inte utmana. Syntes tydligt att han har en bra bit kvar till bästa formen. Men han ser något piggare ut i stegen, vilket han inte har gjort under den senaste säsongen i Spanien.

Han hann även med att få iväg ett tamt skott, i ren desperation, men varken han eller Brasillien kom någon vart och det stod, förvånande kan man tycka, 0-0 i halvtid.

Det var snudd på underkänt för både Brasilien och Kaká, men det blev bättre i efterföljande halvlek. Hela laget såg piggare ut och Kaká växte in i matchen och var mer delaktig i anfallen. Även fast det var Maicon som gjorde mål, framspelad av Elano som i sin tur gjorde 2-0 efter framspelning av Robinho, var han ändå på något vis med i och styrde offensivt.

Även i denna halvlek fick han i väg ett tamt avslut på mål, om inget annat så försökte han åtminstone.

2-1 blev det tillslut, efter att Ji Yun-Nam reducerade i slutet. Men det blev aldrig riktigt spännande, rättvis seger för Kaká och hans Brasilien.

Ingen insats att jubla över. Men det märktes att Brasilien var spända och nervösa inför matchen, de förväntades vinna men hade ingen aning om vad det var för lag de skulle möta, men de var helt klart sevärda i andra halvlek.

Kaká gör totalt sett en godkänd insats och man kunde emellanåt se glimtar av hur bra han kan vara. Men man förväntar sig såklart mer av honom och det är viktigt för Brasilien att han kommer i gång, i fall del vill gå långt i VM.

Matchens lirare : Robinho