asd

Real Madrid vs Ath Bilbao : 5 - 1

[ tisdag 11 maj 2010 | Yorum yap... ]

Första Halvlek

Båda lagen kommer igång direkt, i den andra matchminuten får Casillas komma in i matchen med ett stabilt ingripande på en lätt nickskarv efter en frispark från mittplanen. Det såg inte allt för svårt ut för Casillas, värre blev det dock för den baskiske målvakten Iraizoz som i den femte matchminuten fick sitt första skott på sig i matchen från Ronaldo som han faktiskt hade lite små problem med att greppa. Ingen utdelning den gången.

Samtidigt ser jag på en annan skärm att Barcelona fått in 0-1 mot Sevilla. Messi var målskytten men jag trodde att det tidiga ledningsmålet kunde få Sevilla att anfalla mer och Barcelona att försvara mer.
På Santiago Bernabéu var det marängerna som höll i taktpinnen, båda lagen hade sina chanser men det var Real som skapade mest och i den 20e minuten kom ett bra skott mot mål från Higuaín som Amorebieta täckte med sin arm. Målchans utvisning på Athletic Bilbao-backen och straff för Real Madrid och Cristiano Ronaldo kunde skicka Iraizoz i fel hörn och 1-0 var ett faktum.

Men glädjen för det målet varade bara i ungefär åtta minuter, sedan såg jag att Bojan utökat Barcelonas ledning till 0-2.

Ett decimerat Athletic Bilbao fick kämpa på så gott det gick men Real tog över mer och mer. I den 38e minuten hade Gago och Granero varsitt skott på mål. Reals dominerande spel fick mig att känna mig lugn för den matchen. I ungefär tre minuter. Alldeles för många vita försvarare stod och såg på när Yeste sprang slalom mellan dem. Att han tilläts få den möjligheten var dåligt men Casillas ingripande var inte heller toppklass på. Han slängde sig åt fel håll på ett skott precis innanför straffområdet , 1-1 var ett faktum. Stängde jag av TV:n ? Helt klart!

Halvtidsvila med resultatet 1-1 kändes lite sådär. Real borde ha kunnat stänga till när Athletic Bilbao fick spela med tio man. Dessutom kändes det som om chanserna till ligaguldet nu var minimala efter att Barcelona höll en ledning på två mål mot Sevilla. Men Real var tvungna att gå ut och fokusera på sin match för att inte chanserna skulle dö ut helt. De kommande 45 minuterna skulle bjuda upp till jakt…

Andra halvlek:

Efter en kort period av kaos i mitt rum så sätter jag på TV:n och ser Los Blancos öppna andra halvlek mycket piggt med ett avslut från Gonzalo Higuaín, strax utanför stolpen. Bytet Gago – Kaká kom efter två minuters spel och Kaká visade upp bra kampvilja och Real fick fler farligheter. Bilbao kontrade lite då och då och i den 62a minuten kom en ganska bra möjlighet från Yeste, som Casillas klarade den här gången utan några problem.

Men då skulle ett nytt slag komma mot mig i mitt minikontor, Barcelonas 0-3 mål. Jag var nog inte den ende som slutade tro på en ligatitel då.

Benzema byts in istället för Granero i den 66e minuten och fransmannen får mer speltid än vanligt ikväll. Real fortsätter trycka på och hade flera halvchanser.

Så rycker jag till, för det står 1-3 helt plötsligt i Sevilla matchen. Fast det borde inte vara några problem för Barcelona. Eller? Minuten senare kommer 2-3! Vad är det som händer!?
Real Madrid verkade få extra krafter ur Sevillas 2-3 mål. Benzema skjuter ett kraftfullt skott rakt på Iraizoz som inte kunde hålla bollen utan tippade ut den till hörna. På hörnan kom äntligen ledningsmålet för Real. Lite senare fick vi se Ramos volta efter att han pressat sig in i straffområdet och tryckt dit 3-1. Ramos mål tog energin ur Athletic Bilbao och minuten senare kunde även Benzema skriva in sig i målprotokollet, välbehövligt för honom. Pellegrini gjorde sedan sitt sista drag, Higuaín ut, Mohammadu Diarra in. Sedan verkade det som om Real slog av lite på farten, men i slutminuterna tog Marcelo en långlöpning med boll, gjorde ett par väggpassar och efter en kommunikationsmiss i Bilbao försvaret kunde brassen enkelt spika slutresultatet 5-1.

Real Madrid var det klart bättre laget även om resultatet blev något orättvist. Athletic Club Bilbao stod upp bra med sina tio man, men gav upp i slutet.