asd

Malaga vs Real Madrid : 1 - 2

[ fredag 28 maj 2010 | Yorum yap... ]

Drömmen om att sluta säsongen på 98 poäng och med en vinst tog slut tidigt på La Rosaleda. Storspelande Gustavo Munua i Malaga målet såg till att man inte gjorde mer än ett mål.

Första halvlek:
Matchen startade i ett allt för högt tempo , något som Madrid inte är vana vid. När man väl kom in i matchen hade redan Malaga rivstartat genom att göra 1-0. Målskytt för hemmalaget var Duda. Real Madrid verkade dock inte allt för ledsna trots baklängesmålet och man tog över mer och mer av spelet. Oroande att se var dock en haltande Cristiano Ronaldo efter endast 10 minuter men turligt nog var det inget som påverkade hans spel. Efter Malagas mål låg los Blancos på ordentligt framåt men Malaga försvarade sig bra och var heller inte ofarliga framåt. I den 25:e minuten hotade Ronaldos Malagas omtåliga ledning med ett dundrande skott i ribban. Fem minuter senare provar Rafael van der Vaart en konstspark men bollen går strax utanför målramen. Vid sidlinjen såg vi en mycket engagerad Pellegrini som för det mesta brukar sitta ganska still, idag skrek han och gestikulerade han för att få ordning på sitt lag.

Cristiano Ronaldo verkade även idag vara på utmärkt spelhumör fortsatte matchen igenom att hota från alla håll, dock verkade han inte lika giftig i avsluten som i tidigare matcher. I den 38:e minuten är Gonzalo Higuain mycket nära att kvittera, men hans soloräd från mittlinjen tar stopp vid straffområdet, ganska brutalt vilket resulterar i frispark i utmärkt Ronaldo läge. Dock blir det inte portugisen som får prova utan Rafael van der Vaart tvingar Munua i Malaga målet till en svettig räddning. Första halvlek slutar 1-0 till Malaga.

Andra halvlek:
Andra halvlek startar precis som det förra slutade, med massivt Real Madrid tryck. Marcelo har efter bara några minuters spel en utmärkt chans att kvittera även han efter ett magnifikt inlägg av Ramos. Skottet från brassen hamnar dock rätt i famnen på Munua. Men så kommer då äntligen kvitteringen. I den 48:e minuten serveras Rafael van der Vaart av Marcelo och lyckas efter ett fint tekniskt nummer rulla in bollen i bortre burgaveln. Efter målet fortsätter los Blancos att trycka på för ett ledningsmål men de många spelavbrotten och en storspelande Munua i målet gör det svårt.I den 59:e minuten kommer Pelleginis första byte, ut med Gago och in med Guti.

I den 60:e minuten är det återigen Marcelo och van der Vaart i samarbete då Marcelo lurar ett antal försvarare och sedan släpper till holländaren som provar att lobba in bollen. Bollen hamnar tyvärr i famnen på Munua. I det här läget av matchen kommer målchanserna tätt, bara två minuter senare har Granero en jättechans efter fint förarbete av Marcelo och Higuain och just Higuain får även nästa chans. Guti slår en av sina patenterade smörpassningar (åh vad vi kommer sakna dem) och Higuain kan så när få med sig bollen och bli fri med målvakten men bollen smiter iväg från argentinaren. Med tjugo minuter kvar att spela får Karim Benzema chansen att ändra på resultatet då Granero går ut.

Bara några minuter senare presenterar han sig för Munua i målet då han tar sig igenom hela försvaret men misslyckas med avslutningen. Men 78 minuter spelade är det återigen Benzema som hotar Malagas försvar då han tvingar Munua till en fantomräddning efter ett tungt skott. Tiden springer dock iväg från los Blancos och man hinner inte göra ett segermål. Att Malagas målskytt Duda får rött kort i den 91:a matchminuten efter en eftersläng på Alonso hjälper inte heller. Matchen slutar 1-1 , och därmed blev FC Barcelona klara ligamästare år 2010.