asd

Real Madrid vs Valencia : 2 - 0

[ tisdag 20 april 2010 | Yorum yap... ]

Real Madrid tog en solklar seger hemma mot Valencia. Higuaín och Ronaldo nätade varpå duon är uppe i 20 ligamål vardera.


Första halvlek

Real Madrid som innan matchen fått en hjälpande hand av Espanyol inledde matchen inspirerat och Manuel Pellegrini valde samma elva som slog Almería för ett par dagar sedan med 2-1. Valencia med framförallt stora skadeproblem i defensiven kunde ändå mönstra en fin offensiv kvartett i Villa, Pablo, Mata och den Real Madrid-aktuella David Silva.

Cristiano Ronaldo satte högsta fart från början och han utmanade främst Alba gång på gång men även högerbacken Bruno fick sig ett par rejäla åkturer inledningsvis. Efter ännu ett solonummer från Ronaldo spelas bollen in till Guti som från straffpunkten dunkar bollen utanför. 1-0 hängde verkligen i luften och Real Madrid presterar för ovanlighetens skull en bländande fotboll innan paus.

Det rättvisa ledningsmålet skulle komma och det är Guti som snor bollen från Bruno och därefter spelar fram Higuaín som mästerligt tar med bollen i steget och enkelt rullar in 1-0 förbi en maktlös César. Riktigt fin och hög press från Guti försätter Pipita i ännu ett målläge!

Valencia ser uddlöst ut och det dröjer hela 30 minuter innan man kommer in i matchen. Dessförinnan bör det stå både 2 och 3-0 men Alexis räddar van der Vaarts skott på mållinjen och Higuaín misslyckas med en lobb helt fri med César.

Emerys mannar spelar upp sig och på en kanonnick tvingas Iker göra en svettig räddning vars retur hamnar hos Mata som prickar utsidan av stolpen. Sammantaget en riktigt bra insats från Los Blancos innan paus och Valencia ska känna sig rejält nöjda med "bara" 0-1 i baken. Real Madrid firade stora triumfer framförallt på kanterna där både Alba och Bruno snurrades upp gång på gång. Minus dock för effektiviteten - det måste nästan stå minst 2-0 med alla dessa chanser!

Andra halvlek

Real Madrid fortsätter att styra spelet men Valencia får en aning mer att säga till om när Emery plockar in Joaquín och lite senare Vicente, dessutom börjar David Silva få oroväckande mycket ytor. Men det är hemmalagets om håller i taktpinnen och 2-0 bör komma direkt efter paus efter ett väldigt smart väggspel mellan Guti och Marcelo men brassen skjuter rakt på César i fritt läge, slarvigt!

Ronaldo fortsätter att springa ifrån sina ytterbackar och efter en kvart får Bruno ett välförtjänt gult kort efter spelarens femte kapning. Tendensen i matchen känns relativt bra för Real Madrids del men ledningen är skör och hemmalaget fortsätter att bränna chanser. När sedan David Silva håller på att göra årets mål så sätter säkerligen många madridistas hjärtar i halsgropen. Silvas kanonskott tar i kryssribban...

Men 2-0 ska komma tillslut och det är Marcelo som förnedrar en för kvällen extremt uppsnurrad Bruno ännu en gång. Brassen finner Ronaldo som enkelt kan stöta in 2-0 till Real Madrid. Ett vackert och rättvist mål och med lite flyt kunde 3-0 kommit strax efter men både Guti, Ronaldo och Benzema bränner fina lägen.

Real Madrid gör en väldigt bra match och segern är odiskutabel. Defensiven är mer än solid och Sergio Ramos är banans kung. Stora pluspoäng även till Xabi och Guti som inte bara slår fina passningar utan även vinner en mängd närkamper. Framåt är Ronaldo dominant och Rafael van der Vaart visar varför han är en given startman i Pellegrinis elva.


Higlights

0 kommentarer »