asd

Almerià vs Real Madrid : 1 - 2

[ fredag 16 april 2010 | Yorum yap... ]

Manuel Pellegrini gjorde några mindre förändringar i denna omgång 32, jämfört med helgens el Clásico. Avstängde Ezequiel Garay fick stanna hemma i Madrid, och ersattes av Guti som gick in på mittfältet. Detta medförde att Marcelo klev ner på vänsterbacken där han spelade bredvid Raul Albiol, Sergio Ramos och Alvaro Arbeloa. Guti fick på mittfältet sällskap utav Xabi Alonso, Fernando Gago och Rafael Van der Vaart. På topp återfanns Cristiano Ronaldo och Gonzalo Higuain, medan Iker Casillas vaktade buren som vanligt.

Första halvlek börjar Real matchen genom att lugnt och metodiskt såga sig igenom ett tillbakatryckt Almeria med sitt kortpassningsspel. Redan där var skillnaderna mot Barcelona-matchen slående, men trots spelövertaget inledningsvis såg inställningen rätt tam ut på Estadio Mediterráneo.

Matchens första avslut kommer dock efter tre spelade minuter då Van der Vaart skjuter rakt på Diego Alves i Almeria-målet, efter att Arbeloa överlappat Ronaldo och spelar in bollen snett bakåt.

Genom ytterliggare försök av nämnde Van der Vaart och en frispark av Ronaldo har Real ett par halvfarliga lägen inom de första 10 minuterna. Det skulle dock visa sig att ineffektiviteten blev kostsam.

Efter 13 spelade minuter står Raul Albiol och sover när Almeria spelar in bollen bakom Ramos. Det som hade varit en solklar offside på Kalu Uche med en pigg Albiol blev istället motsatsen. Uches inspel strax utanför Casillas vänstra stolpe skär sedan rakt igenom Reals straffområde och på bortre dyker Crusat upp och rakar in bollen. Marängernas försvarsspel lämnar två frågor: Vad gör Albiol? Vart är Arbeloa?

Almeria tar nu över mer och mer. Bortalaget ser virrigt, ointresserat och frustrerat ut med ett par undantag. Ett av dessa är, som så ofta, Cristiano Ronaldo. Strax efter att ha skjutit bollen högt upp på läktaren tar portugisen sig an Almerias backlinje på egen hand. Han zick-zackar sig genom tre man och avslutar distinkt utom räckhåll för Alves i målet. 1-1 i den 27:e minuten, Real tillbaka i matchen igen. Tack för den!

Spelet återgår nu till Reals fördel och man lyckas sånär vända 0-1 till 2-1 då Higuain först försöker placera in bollen, och en för kvällen fenomenal Guti skjuter sedan i stolpen, vilket följs upp av ett skrattretande avslut från Van der Vaart som ensam framför mål blir överraskad av stolpreturen och missar mål.

I matchminut 33 bjuder Madrids backlinje på en ny lektion i uselt försvarsspel. Almeria slår ut en boll mot högra sidan av Reals straffområde. Arbeloa lämnar en långtradarbred lucka mellan benen och en framrusande Uche försöker klacka in bollen på det låga inspelet, precis framför Casillas. Anfallaren slår dock bollen på sitt eget stödjeben och Casillas är snabbt tillbaka och får bort bollen efter Almeria-spelarens misstag. Varför Ramos står bakom Uche och tittar på är och förblir ett mysterium..

Andra halvlek börjar med en förändring mot första halvlek: Gago ut, Mahamadou Diarra in.

Inledningsvis är andra akten relativt händelselöst, men det är Real Madrid som tar hand om taktpinnen. Med Diarra på plan istället för Gago öppnas mer ytor för Van der Vaart och Guti som kan styra spelet bättre än på en tidigare överbefolkad offensiv planhalva.

I 55:e minuten kommer halvlekens första farlighet då Casillas kastar ut bollen till Higuain som sätter fart på mittplan i en kontring. Bollen spelas ut till Ronaldo som stannar upp och passar tillbaka till en Higuain i full fart mot mål. Argentinaren får två chanser till avslut och på den andra dansar bollen på mållinjen innan Almeriaförsvaret rensar bort bollen. Real-spelarna menar att bollen var inne; reprisen visade motsatsen.

I efterföljande sekvens kontrar Almeria tillbaka genom Crusat som var mycket bra i matchen. Kantlöparen tog sig förbi Reals backlinje men var på väg bort från mål och klackar då bollen snyggt bakåt. Uches avslutet går dock högt över.

Backlinjens stolthet för aftonen, Marcelo, tar sig senare fram längs kanten och väggspelar sig in i straffområdet med Ronaldo för att sedan bli fri med Alves. Den lille brassens avslut avfärdas dock med en fin fotparad, och det som borde ha inneburit 2-1 resulterar enbart i hörna.

Det har nästan gått 70 minuter av matchen när Van der Vaart äntligen får utdelning för sina många försök. Holländaren har spelmässigt haft en medioker kväll men har trots detta funnits med när det hettat till framför Almeria-målet. Tillslut ger det resultat genom ett välplacerat skott från någon meter utanför straffområdet. Tungt för hemmalaget som strax före fick en horribel avblåsning för offside emot sig i en situation som kunde ha slutat med straff.

Almerias främsta anfallsvapen, Uche, kommer fint framspelad i friläge mot Casillas i den 74:e minuten. Men med två Realförsvarare i hasorna och en utrusande Sankt Iker emot sig förblir ställningen 1-2 då Casillas räddar. Denne Uche hade flertalet lägen under andra halvlek, men hade antingen linjedomaren eller Casillas emot sig, något vi ska vara glada för.

Efter 77 minuter byter Pellegrini ut Guti till förmån för Lass. Och med två gånger Diarra på plan får de båda defensiva mittfältarna mer offensivt ansvar än de är vana vid. I 85:e minuten är också Mahamadou Diarra inte långt ifrån att trycka in en balja från straffområdeslinjen. Dock får vi vänta på att se Maliern göra mål igen då skottet gick över.

Real Madrid och Higuain gör sedan 3-1 på andalusierna. Argentinaren är dock offside när han spelas fram av Ronaldo och 2-1 står sig istället matchen ut.

Strax före matchens slut byts Karim Benzema, men fransmannen hinner bara med ett avslut innan domaren blåser av. Ett avslut som den duktige Diego Alves räddar utan större bekymmer.