asd

Real Madrid vs Barcelona : 0 - 2

[ söndag 11 april 2010 | Yorum yap... ]

Pep Guardiola vann hjärnornas kamp mot Manuel Pellegrini när Barcelona enkelt avfärdade Real Madrid. En usel domare som viftade med varningar hit och dit, blåste sönder matchen och lät aldrig spelet att flyta. Spelarna var för heta i nästan varje närkamp, mycket filmningar och fula tacklingar från båda håll. Real Madrid hotade aldrig på allvar och Barcelonas taktiska spel fungerade perfekt.

Första halvlek:
En mycket underlig halvlek som bestod mest av fula tacklingar från båda håll. Det var grinigt och fyllt intensivt spel som kan välkomnas ibland om inte domarna blåser sönder matchen, tyvärr så var detta en spansk ligamatch.

Första fem minuterna började med högt tempo och det är otroligt tufft spel, Real Madrid i hög press på bollhållande Barcelona, det var i stort sätt hela matchbilden under första halvlek. Ronaldo bjöd på ett par läckra finter och Real Madrid hade möjligheter att kontra men slarvade i passningsspelet mot ett tungt Barca försvar.

Barcelona passade runt bollen och höll sig lugna för det mesta. Messi verkade inte så synlig i början förutom att han bröt sig in men sedan tappade balansen. Dock slog han till lite efter en halvtimma in i matchen. Efter briljant samspel med Xavi tar han ner bollen på bröstet och samtidigt gör bort Albiol för att sedan rulla in bollen i mål med högerfoten.

Barcelona blev mer och mer dominanta och man rullade bort resten av den första halvleken som utöver målet inte innehöll något annat än tacklingar och avblåsningar samt onödiga varningar.

Andra halvlek:
Barcelona började andra halvlek på ett strålande sätt och elva minuter in i halvleken så frispelades Pedro av en viss Xavi, Pedro rullade enkelt bollen i mål efter att ha sprungit ifrån Arbeloa. Barcelona i tvåmåls överläge var nu ett faktum!

Pellegrini slängde in Guti och tog ut Marcelo. Den blonda guden förändrade matchbilden lite åt de vitas favör, han gjorde vad han kunde och frispelade Rafael Van der Vaart som avslutade på ett uselt sätt, Valdes räddade enkelt. Real Madrid fortsatte att pressa på men man fick knappt låna bollen, Barcelona höll i den och när man inte gjorde det så kunde inte Real Madrid komma förbi det otroligt stabila försvarsspelet Barcelona visade upp matchen igenom.

Efter två fina anfall så lyckades Messi komma fri två gånger om men båda gångerna hindrades bollen från att gå i mål av en viss Iker Casillas. Barcelona spelade taktiskt i stora delar av den andra halvleken och Real Madrid kändes inte riktigt som ett hot. Benzema och Raúl slängdes in, de lyckades få lite mer fart på spelet men annars var allt likadant. En nick från Benzema och ett skott från dålig vinkel av Cristiano Ronaldo var de enda avsluten som hotade Barcelona målvakten Valdes.

Med fem minuter kvar lyckades Ronaldo göra sin gubbe ute till vänster och slå in bollen mot Benzema som tog ner bollen med bröstet, Raúl avslutade i mål! Dock var målet bortdömt för hands på Karim Benzema.

Fyra minuters tilläggstid hjälper inte, Barcelona passade fint inom laget, Real Madrid kom igång lite men hotade aldrig på allvar.

Highlights :


0 kommentarer »