asd

Racing Santander vs Real Madrid : 0 - 2

[ måndag 5 april 2010 | Yorum yap... ]

Real Madrid har serieledningen inför El Clásico nästa helg.

Real Madrid vann en rätt sval tillställning med 2-0 och tog därmed sin tolfte raka seger i ligan. Manuel Pellegrini valde något överraskande tysken Metzelder från start i backlinjen och på mitten kamperade Mahamadou Diarra tillsammans med den formstarke Fernando Gago.

Matchinledningen var sömning och förstördes mest av en mängd frisparkar. Första målchansen gick logiskt (!) nog till Sergio Canales som i ett bra läge lobbade bollen utan målramen efter en misslyckad utrensning från Iker Casillas. Den framtida Real Madrid-spelaren Canales var glädjande nog hemmalagets klart bästa spelare.

Istället blev det som väntat bortalaget som tog ledningen, Ronaldo snurrade skjortan av Moratón inne i boxen varpå försvararen satte ut ett klassiskt krokben, solklar straff. Portugisen tog själv hand om straffen och slog in den mycket säkert bakom tvåmetersmannen Coltorti.

Det var Real Madrid som ägde matchen men temport var lågt före paus och Real Madrid skapade inte speciellt mycket mer än ett gäng resultatlösa hörnor.

Det blev lite roligare efter paus och framförallt efter cirka en timme då Guti kom in istället för den likbleke Granero som mer och mer framstår som en gåta i Pellegrinis elva. Den blonda spelfördelaren satte direkt igång ett högre bolltempo varpå medspelarna vaknade aningen till liv. På en patenterad Guti-stickare löpte Pipita sig fri och rullade retsamt enkelt in 2-0 under en utrusande Coltorti.

Raúl fick speltid precis som Guti och veteranen såg pigg ut och kunde med lite tur gjort en balja. Likväl Guti som hade ett knallhårt skott i ribban och Ronaldo som passade på att bränna öppet mål. Matchen slutade mycket rättvist 2-0 och Real Madrid toppar därmed tabellen inför el clásico då Sergio Ramos och Xabi Alonso är tillbaka från avstängning.