asd

Real Madrid vs Getafe : 4-2

[ fredag 26 mars 2010 | Yorum yap... ]

Real Madrid hade bara lyckats besegra Getafe en gång på de senaste fem försöken på Alfonso Pérez inför kvällens match. Lagom tills dess att tv4 sport valde att kliva in med sändningen efter 25 minuter spelade stod det 0-3 och historien kändes avgjord. Slutresultatet skrevs dock tillslut till 2-4.

Första halvlek:
Undertecknad missade första 10 minuterna i jakt på en duglig stream. Tydligen hade Van der Vaart ett vasst läge som jag tyvärr inte kan beskriva mer i detalj.

Hur som helst så fick jag bild lagom för att se hemmalagets Rafa dra på sig en frispark precis utanför straffområdet. C.Ronaldo tog hand om denna på bästa vis och placerade in 0-1 vackert i bortre kryss.

Efter detta mål var det motorväg genom Getafes försvar. Varenda djupledslöpning renderade i målchans. En kvart in i matchen kontraslog bortalaget med Higuaín som serverade C.Ronaldo som avslutade farligt, Ustari tippade bollen över.

Bara minuter senare så drog Gago upp ett anfall längs högerkanten, han gjorde sin gubbe och hittade in till Van der Vaart som serverade Higuaín. Getafes försvarare flyttade över för långt och hann inte med när Higuaín tog en perfekt mottagning och avslutade klassiskt efter marken i långa hörnet, 0-2.

Nästa ordnad spelsekvens hade återigen Fernando Gago som arkitekt. Denne stod för fler läckra korta väggspel innan han tittade upp och serverade Higuaín med en ”inch perfect” djupledspassning. Argentinaren fri var iskall, gick runt Ustari med en skottfint och rullade in 0-3.

Granero ville inte vara sämre och fick ett bra läge efter passning av Alonso. Avslutet smet dock precis utanför. Efter cirka halvtimmen så piskar Van der Vaart in ett stenhårt inlägg som Ramos fläker sig fram på. Ustari klarade med visst besvär.

Cristiano Ronaldo kommer sedan fram i en mot en mot Mario och trycker, efter några överstegare, från dålig vinkel in 0-4 på kraft. Det bara smällde! Helt otroligt mål!

Minuten senare bjuder Casillas på 1-4 då han missbedömer ett inlägg och blir hårt tacklad av Getafespelare. Parejo känner ingen skam över att Casillas ligger ner och sätter dit bollen.

Andra halvlek:
Higuaín höll på att rinna igenom efter ett fint solonummer men Ustari var vaken. Någon minut senare rann samma spelare igenom men dennes bollbehandling svek och vinkeln försvann.

Kort därefter stack Getafe upp med avslut från Miku och Pedro Léon som ven över respektive utanför.

Pedro Léon försökte med kvarten kvar en fräckis utifrån mot bortre krysset men Casillas klarade. Annars ska det sägas att Ustari verkligen var på tårna i andra halvlek, ty han var först på varenda passning som smet in bakom sin backlinje.

Pedro Léon satte faktiskt sedan 2-4 efter lite turlig framspelning. Avslutet var dock klockrent från den unge spanjoren.

Guti serverade C.Ronaldo för ett potentiellt 2-5 mål men Ustari parerade portugisens vänsteravslut. Pedro Léon testade sedan Casillas med en frispark från distans, men inga problem för Casillas.

I slutminuterna hade även C.Ronaldo ett läge men dennes avslut smet utanför. Mosquera ersatte sedan Alonso och fick alltså några minuters spel med dem stora grabbarna. Mosquera fick också ett bra läge som han inte lyckades förvalta efter en fin passning av Guti.

Andra halvlek som helhet var ganska lam och trist. Det var förstås svårt att slå första halvlekens nivå och det är klart att jämförelsen inte blir helt rättvis.