Real Madrid vs Sporting Gijon : 3 - 1

[ onsdag 24 mars 2010 | Yorum yap... ]

Händelseförloppet i korthet:

Första halvlek:
Higuaín fick matchens första chans efter fint förarbete från Marcelo. Argentinarens nick missade med någon meter. Nästa läge fick De Las Cuevas i en misstänkt offsidesituation. Inga problem för Casillas dock.

Annars hände det inte speciellt mycket under inledningen av matchen, C.Ronaldo såg pigg och rörlig ut och Granero hade ett ganska ofarligt avslut utifrån.

Som väntat förde hemmalaget matchen och hade ett ordentligt bollinnehav. Nästa chans fick Higuaín cirka 30 min in i matchen efter att ha sprintat sig fri, avslut lämnade dock en hel del i övrigt att önska. Barral hade kort därpå ett okej läge som blockerades ut till en resultatlös hörna.

I slutet av halvleken tog Higuaín ett relativt farligt avslut ett par meter utanför straffområdet. Inga problem för Pablo i Sportingmålet. Efter 45 spelade minuter var ställningen 0-0 och det var en ganska frustrerande halvlek. Sporting spelade väldigt lågt och disciplinerat.

Andra halvlek:
Direkt i andra halvlek så piskade Higuaín in ett perfekt inlägg till Van der Vaart. Holländarens nick smet dock tätt över. I halvtid bytte Pellegrini in Guti mot Lass vilket jag tyckte var helt rätt. Lass passningsspel var under all kritik under första halvlek och hans kvaliteter behövs inte i så stor utsträckning när Real Madrid är spelförande.
Granero fick sedan ett bra läge men dennes avslut hade ingen klass alls. Sedan i minut 53 så rann helt plötsligt Barral igenom efter att tveksamt ha överlistat hemmalagets offsidelinje, Ur dålig vinkel smällde Barral sedan in 0-1 i Casillas första kryss istället för att passa en fristående lagkamrat.

Kort därpå fixade Granero en frispark som C.Ronaldo tog hand om. Pablo lämnade en livsfarlig retur som Van der Vaart tog hand om och tryckte in till 1-1. Snabb replik från hemmalaget. Direkt därpå tryckte Marcelo av ett farligt avslut som Pablo räddade ut till hörna. På den hörnan gick C.Ronaldo upp och nickade hårt mot bortre stolpen där Alonso dök upp och satte 2-1.

Efter 65 minuter kombinerade sig De Las Cuevas sig fram i ett bra läge men Casillas kom ut och avvärjde dennes avslut. Ett par minuter därpå slog El Pipita till med ett kanonmål. Argentinaren gled förbi ett x antal försvarsspelare innan han placerade in 3-1 i långa hörnet.

Sedan bjuder Ramos sånär bortalaget på 3-2 men Casillas kommer ut och räddar sin kollega efter dennes svaga tillbakapassning. Avslutande delen av matchen var en bekväm resa för Real Madrid och det hände inget anmärkningsvärt.