Real Madrid vs Getafe : 2 - 0

[ söndag 1 november 2009 | Yorum yap... ]

El Medio Derbi Madrileño (El Mini Derbi spelades tidigare i veckan, mot Alcorcón) inramas med ett Real Madrid som besitter ett antal förändringar gentemot tidigare matcher. Arbelóa har fått starta på vänsterbacksplatsen istället för Marcelo som i sin tur gått upp på mittfältet. Raúl får starta på bänken, där Higuaín verkar som ersättare. Resten av ”superelvan” utgjordes av spelare, som relativt övriga matcher, oftast fått vara med där.

Första Halvlek

Vi får beskåda en halvlek där domaren onekligen sätter prägel på matchen, dels genom en helt ofattbar utvisning men också allmänt på grund av en undermålig förmåga till att läsa spelet och vi får även se en Kaká som äntligen börjar visa sina riktiga kvalitéer och sin förmåga till att inspirera och motivera sina medspelare genom genomskärare, dribblingar och löpningar.

Inledningen är som allra flesta inledningar vi fått se denna säsong med Real Madrid på plan – halvtråkigt med ett relativt lågt tempo och där hemmalaget allt för ofta står och rullar boll, utan att avancera framåt. Då och då skapas halvdanna målchanser från båda håll.

Första halvlekens absoluta höjdpunkt kommer i den 27nde minuten. Albiol som siste man drar ner Soldado där den sistnämnde varken har kontroll över bollen eller är vänd mot målet. Domaren har dock redan bestämt sig och det röda kortet är ett faktum. Paradoxalt nog har utvisningen en positivt verkan på hemmalaget.

Efter utvisningen börjar spelet blomma ut. Publiken sjunger och tjuter, tempot höjs, vi får se mer spel på djupet, ett snabbare passningsspel och så får vi se Kaká som kämpar och sliter och som är väldigt nära att spela fram till ett mål men där Benzema skjuter rakt på målvakten. Flera gånger är Real Madrid nära på att ta ledningen.

Men trots många försök står resultatet sig. 0-0 uppe till vänster och domarteamet går in i omklädningsrummet med cirka 70 000 personers busvisslingar bakom sig.

Andra Halvlek

Ungefär som första halvlek slutade börjar andra halvlek och omedelbart är Real Madrid nära att ta ledningen genom Lass, som i ett mycket bra läge inte lyckas placera bollen ordentligt. Endast några moment senare är chansen uppe igen, denna gången Benzema som nickar endast några centimeter utanför stolpen. Närmare än så kommer man inte!

Ännu några moment senare slår Marcelo en ljuvlig boll mellan två Getafe-försvarare. Där befinner sig en viss Higuaín som bröstar ned bollen, vänder och stenhårt placerar han in bollen i målet. Pipita! 1-0.

Real Madrid har nu skapat sig ett utmärkt momentum och endast tre minuter senare är han framme igen. Det som hittills i säsongen varit nästan obefintligt, kontringsspelet, skulle ikväll visa sig vara mycket vasst. I ett ”två mot två” läge serverar Benzema fram Higuaín som snabbare än ”Lucky Luke” själv springer fram med bollen och sätter dit 2-0. Pipita!

Bildproducenten, som numera har vänt sig att vända kameran mot Pellegrini, visar oss ett ansikte av enorm lättnad. Även kaptenen Raúls ansikte, som befinner sig på avbytarbänken, visar glädje och lättnad.

Efter det andra målet sjunker tempot med hemmalagets avsikt och efter hand byts spelare som Gago, Raúl och Van der Vaart in för att balansera spelet.

Slutskedet av matchen inkluderar annars inte mycket intressant, förutom de vackra ovationer Higuaín och Kaká, i synnerhet Higuaín, får från publiken.