asd

Atleticò Madrid vs Real Madrid : 2 - 3

[ söndag 8 november 2009 | Yorum yap... ]

Startelvan

Quique Sánchez Flores vågade inte chansa med Kun Agüero i startelvan då den lille argentinaren inte var fullt återställd från den överbelastningsskada som även höll honom utanför i mötet mot Chelsea. I stället satsade vår nye skeppare på att förstärka mittfältet med i en 4-2-3-1 formation, där Jurado fick rollen som mediapunta bakom den ensamme anfallaren Diego Forlán. Kanterna på mittfältet täcktes av Reyes och Simâo, medan Raúl García och Santana opererade centralt som pivotes. I backlinjen tog Perea plats bredvid Pablo i mittlåset medan Ujfalusi och López breddade på varsin kant. I målet hittade vi derbydebutanten Sergio Asenjo.

Första halvlek

Matchen inleds med hafsigt spel från båda håll, även om det är hemmalaget som är de största syndarna. Efter tre minuter borde det gula kortet ha halats upp då högerbacken Ramos hamnar på efterkälken mot Simão och kapar portugisen vid mittlinjen. Goméz friar och satte därmed ribban för var vi Atléticofans hade att vänta oss.

I den femte minuten släpper domaren Clos Gómez en tackling i ryggen på Santana från Sergio Ramos och Lass Diarra kan tämligen enkelt ta bollen framför Atléticos straffområde. En kort passning till Kaka och brassen hittar luckan bakom Asenjo och gästerna har fått sin sedvanliga drömöppning,
0-1! Skottet från Milanförvärvet är bra men det såg långt ifrån otagbart ut för Asenjo, som verkade överraskad av det snabba avslutet.

Fyra minuter senare är det Reyes som bryter ett anfall för gästerna och spelar fram Diego Forlán, men Cachas avslut är totalt harmlöst.

Efter kvarten får gästerna en frispark mitt framför Asenjos mål, men skottet täcks undan av slängande rödvitrandiga spelare. Returen hamnar dock hos Lass som drar till från 30 meter ett skott som går i burgavelns utsida…

Några minuter senare är det Pepe som satsar på ett långskott i ett pressat läge och Asenjo lyckas med visst besvär få kontroll på bolluslingen.

Real Madrid dominerar spelet totalt i inledningen av matchen och i den 24:e minuten är det dags att för Asenjo vittja nätmaskorna igen. Benzema får bollen i djupled och passar den vidare till Marcelo inne i boxen. Brassen som har Pablo bredvid sig drar iväg ett skott på vinst och förlust ur mycket liten vinkel som går över en hukande Asenjo som inte alls är med på noterna,
0-2.

Det dröjer en halvtimme innan Atlético lyckas vaska fram en målchans. Efter en trippelhörna är det Simão som vinner bollen och skickar in en boll parallellt med kortlinjen från högersidan. Diego Forlán finns på plats vid den bortre stolpen, men avslutet går i utsidan på Casillas högra stolpe.

Några minuter senare är det Asenjo som gör en kanonräddning på Benzemas tåfjutt mot den bortre stolpen. Efter att marängerna rullat runt bollen inom laget och till slut hittat in i boxen via vänstersidan.

Med tio minuter kvar av den första halvan gör Pablo med en kvalificerad brytning framför fötterna på Benzema inne i boxen och bollen går ut till en resultatlös hörna.

Med sju minuter kvar av den första halvleken bryter Antonio López ett uppspel från Marängerna på egen planhalva. Lagkaptenen skickar direkt en boll i djupled på Simão som tittar upp och ser Cacha i ögonvrån. Portugisen skickar fint in bollen mot Uruguayo som tar emot bollen, men den studsar lika snabbt upp på sydamerikanens smalben igen och så var det utmärkta läget till spillo.

På tilläggstid hittar Jurado fram med en underbar boll i djupled till Simão som kommer fri med Casillas, men portugisen avslutar rakt på den spanske landslagsmålvakten som kan styra bort bollen med ena armen till en resultatlös hörna. Behöver jag tillägga att Forlán var sopren till höger om portugisen...


Andra halvlek

Jurado fick stanna kvar i värmen under Calderóns läktare, när Quique Sánchez Flores gör sitt första byte efter paus då Kun Agüero byttes in.

Tre minuter efter pausvilan är det kaos i hemmaförsvaret sedan Sergio Ramos helt oattackerad fått måtta ett inlägg mot straffområdet. Pablo och Perea går båda upp på samma boll och Benzema får ett utsökt tillfälle att utöka ledningen, men fransmannens nick går högt över.

I den 58:e minuten får domaren Clos Gómez hånfulla applåder då Atlético tilldöms en frispark på egen planhalva.

Minuten senare gör Sánchez Flores sitt andra byte då Reyes får lämna planen och Maxi Rodriguez ersätter. Nyss inbytte Maxi får direkt ett skottläge efter en hörna men han tar för god tid på sig och chansen rinner ut i sanden.

Nitton minuter in i den andra halvleken bjuder Perea gästernas Higuaín på en sällan skådad räkmacka. Colombianen strular med bollen som sista man och argentinaren går resolut in och bara tar bollen från Turbo. Med god kontroll på bollen vänder han bort mittbacken och avancerar in mot målet från högersidan och med ett klassavslut i det bortre hörnet är det
0-3!

Nästan direkt på avspark sätter hemmalaget fart och Kun Agüero kommer loss från sin bevakning och Sergio Ramos har inget annat val än att kapa vår lille gunstling på linjen till straffområdet. Rött kort till den hetlevrade högerbacken och frispark till Atleti, som Simão skjuter utanför…

Med en gubbe mer på planen är det av naturliga skäl Atlético som tar över matchen och Pellegrini gör ett snabbt byte för att återställa defensiven, när Gago kommer in istället för Benzema.

En strimma av hopp tänds för Atlético när Forlán reducerar till
1-3med elva minuter kvar att spela. Det är Uruguayo som vänder ut spelet till höger där Ujfalusi fyller på i djupled och tjecken spelar snabbt tillbaka bollen centralt in i boxen till Forlán som stöter in bollen lågt invid Ikers högra stolpe.

Två minuter senare är det Santana som vinner en närkamp mot Lass Diarra i mittcirkeln och skickar iväg bollen i djupled mot Kun Agüero. Den lille argentinaren vinner en närkamp med mittbacken Pepe och fri med Casillas avslutar Kun lågt i det bortre hörnet och det är reducerat ännu en gång
2-3.

Tio minuter kvar av matchen och Atléticopubliken vädrar en klassisk vändning. Men gästerna håller stången bra och håller bollen väl inom laget när man väl erövrar den.

Fem minuter från slutet pressar Atlético på för en kvittering och på ett inlägg från högerkanten får Simão läge att kvittera, men skottet på volley går över. Portugisen var så pass ren att han gått kunde ha tagit ner bollen och ändå hunnit få till ett bättre avslut.

Kort därefter är bollen i mål för Atlético, men Ujfalusi blir tveksamt avvinkad för offside innan han spelar in bollen centralt till Maxi och kvitteringen döms bort...

En minut kvar och Quique gör ett sista desperat byte då han plockar ut mittbacken Pablo och kastar in anfallaren Sinama-Pongolle.

Den assisterande domaren aviserar fyra tilläggsminuter och i den första gör en Casillas en fenomenal benparad på Kun Agüeros avslut inne i boxen. Detta sedan Kun blivit frispelad via en bröstning från Maxi i djupet. Men avslutet går lite för rakt på målvakten och detta var läget som skulle ha förvaltats om man skulle få med sig en poäng.

Trots att Atlético gör en sista kraftansträngning lyckas man inte vaska fram någon mer målchans och det slutar i ännu en bitter förlust mot våra bittra ärkerivaler.



0 kommentarer »