asd

Deportivo vs Real Madrid 0-0

[ söndag 27 februari 2011 | Yorum yap... ]

Trots stor dominans i både bollinnehav och chanser får Madrid bara 0-0 på Riazor och tappar ytterligare mark till Barcelona i toppen

Inför den alltid svåra bortamatchen på Riazor mönstrade Real Madrid följande startelva: Casillas i mål med Ramos Pepe Carvalho Marcelo i backlinjen. Det defensiva mittfältet bestod av Lass och Xabi Alonso med trion Özil, Ronaldo och Kaka framför och Benzema på topp.

Första halvlek

De första fem minuterna är intensiva med omställningar åt båda håll dock utan några farliga chanser åt något lag. Marängerna tar dock kommandot mer och mer och Kaka och Ronaldo kommer till några halvlägen. Madrid är fortsatt något bättre men de heta chanserna uteblir och Deportivo är inte ofarliga när de ställer om och kontrar snabbt. Real börjar snart rada upp hörnor och sätter press på hemmalaget genom bland annat en nick på mål av Benzema. Ronaldo gör strax därefter mål men vinkas av för en offside som kan diskuteras. Mot slutet av halvleken jämnar spelet ut sig men Madrid står ändå för hela 65 procent av bollinnehavet, dock utan att komma till några riktigt vassa lägen.

Halvlek

Andra halvlek börjar i högt tempo och snart kommer Kaka i ett genombrott, skottet är hyfsat men Aranzubia i målet räddar. Gästerna fortsätter föra matchen och Deportivo faller djupare och djupare men hotar med kontringar som uppstår i Madridpressen. Mourinho gör på kort tid tre offensiva byten där Kaka och Diarra först går ut till förmån för Adebayor och Di Maria, strax efteråt kommer Granero in istället för Marcelo vilket inte är ett byte undertecknad hade gjort. Bytena får dock effekt då marängernas spelövertag blir allt kraftigare. Adebayor fixar en frispark i bra läge som Ronaldo så när kan göra mål på. Strax efteråt skjuter Adebayor i stolpen och målet hänger i luften. Madrid åstadkommer ett tungt tryck de sista tio minuterna med bland annat ett stolpskott av Cristiano och en retur där för dagen strålande Aranzubia i hemmamålet gör en jätteräddning på Di Marias skott. Även Benzema får chansen att avgöra men får inte till avslutet och matchen slutar 0-0.