asd

Valencia - Real Madrid : 2 - 3

[ måndag 14 december 2009 | Yorum yap... ]

Valencia öppnar i bra tempo och öser på framåt. Det springs en del offside och någon avvinkning är mer tveksam än den andra. Matchen öppnar upp sig efter en kvart med Valenciadominans och mot slutet av halvleken är det Real Madrid som tar över. Gästerna är också laget som är närmast ett ledningsmål innan halvtidsvilan med några riktigt farliga avslut och lägen. En nick i stolpen från Ramos var nog den första halvlekens farligaste målchans.

Andra halvlek blir en väldigt mycket mer sprudlande tillställning. Det smäller nästan per omgående när Benzema utmanar en alldeles för passiv och osäker Bruno och tar sig förbi. Det blir en passning snett bak till Higuaín som kan nicka in 0-1. Ledningen känns dock rättvis. Men svaret låter inte vänta på sig allt för länge.

Mathieu gör en offensivt riktigt stark andrahalvlek och ligger sex minuter efter 0-1 målet bakom Valencias kvittering. David Villa håller sig framme och gör i vanlig ordning mål när Mathieu slår in ett hårt inlägg mot mitten av boxen. Villas skalle kommer före Casillas vantar och det är 1-1 på ett exploderande Mestalla.

Men då halvleken var extremt svängig skulle det inte hålla. Det tar bara fem minuter till innan det är mål igen. 1-2 görs av åter en gång Higuaín och förspelet är det som skapar målet. Marcelo får enkelt, allt för enkelt, passera Marchena och tunnlar sedan Mathieu. Han släpper bollen i djupled för en diagonallöpande Higuaín som följs av Dealbert. Dealbert får dock inte det understöd han borde få av Navarro som iställlet spelar man-man i mitten med Benzema. Higuaín sprintar förbi och skjuter in 1-2 bakom César som inte heller han gör ett övertygande ingripande i denna situation.

Los Ché orkar komma igen ytterligare en gång. Den inbytte Joaquín visar prov på fortsatt form och målform när Mathieu på nytt följer med i ett anfall och lyfter in bollen i boxen. Denna gång är det dock inget inlägg utan ett lyftningspass över sista backen Arbeloa. Ximo tar emot och skjuter ett hårt skott rakt på Casillas som bara hinner reagera reflexmässigt. Landslagsmålvakten klarar inte parera skottet som går på hans knän och in i mål.

När Real tre minuter senare får frispark på offensiv planhalva visar dock Valencia på nytt prov på ett tafatt försvarsspel. Marchena fastnar bakom Garay, som i slutet av den första halvleken fick ersätta Pepe (misstänkt korsbandsskada), och Garay kan skarva in bollen mot Césars bortre stolpe. Perfekt gjort och efter 2-3 orkar Valencia inte resa sig. En mycket jämn och underhållande match slutar med förlust och det var Valencias första förlust på de 15 senaste matcherna. Tråkigt att det skulle ta slut redan här.